Vloerverwarming

Wanneer jij op zoek bent naar vloerverwarming dan start je zeker goed bij M.I.B. Installatietechniek B.V.. Vloerverwarming wordt steeds populairder in Nederland. Niet zonder reden natuurlijk! Door gebruik te maken van vloerverwarming wordt de temperatuur gelijkmatig verdeeld en wordt de ruimte op een duurzame manier verwarmd.
M.I.B. Installatietechniek B.V. kan de complete installatie van de vloerverwarming op zich nemen. Vloerverwarming is een volwaardig alternatief geworden voor de traditionele radiatoren. Vloerverwarming is niet alleen prettig voor de verspreiding van de warmte, maar is ook nog eens energiezuinig en ruimtebesparend. In plaats van warmte te verspreiden uit een radiatorverwarming, bereik je nu door de verdeling van de leidingen in de vloer een veel groter oppervlak met nog minder verbruik.

Wat is vloerverwarming?

Zoals het wordt al zegt, is vloerverwarming een verwarming die wordt geïnstalleerd in de vloer. Dit zorgt ervoor dat het huis gelijkmatig wordt verwarmd en je hebt geen grote elementen meer in de kamer. Er zijn tal van verschillende mogelijkheden en deze verschillende soorten worden dan ook op een andere manier geïnstalleerd, maar daar is M.I.B. Installatietechniek B.V. voor. We bespreken van tevoren alle opties en zorgen ervoor dat je een weloverwogen keuze maakt die passend is in jouw situatie. Deze keuze hangt af van het beschikbare budget, het type woning of gebouw en jouw persoonlijke voorkeuren.

Al onze systemen zijn van hoge kwaliteit en zullen de uiteindelijke comfort opleveren waar je naar op zoek bent.

Bij vloerverwarming is het goed om het isolerend vermogen van de ruimte in kaart te krijgen. Natuurlijk is het de bedoeling dat de warmte in de ruimte blijft en effectief wordt verspreid, maar de warmte moet wel ook de mogelijkheid krijgen om de ruimte te bereiken. Vaak wordt een vloerverwarming gecombineerd met tegels of plavuizen, maar tegenwoordig kan vloerverwarming ook geplaatst worden in betonvloeren, houten vloeren, pvc-vloeren en geschikte laminaatvloeren. De keuze is reuze!

Voordelen vloerverwarming

  • Energiebesparen

Doordat de warmte bij een vloerverwarming gelijkmatig wordt verdeeld, wordt een ruimte effectiever opgewarmd en hoeft een achterliggend systeem niet opeens hele hoge temperaturen te leveren. Dit bespaart al snel zo’n 20% energie en dus ook stookkosten.

  • Betere luchtkwaliteit

De luchtcirculatie bij een vloerverwarming is zeer minimaal. Door deze kleine luchtcirculatie komt er minder stof in de lucht. Dit zorgt dus voor een betere luchtkwaliteit in huis. Om warmte uit een traditionele radiator te krijgen wordt de lucht door convectie verwarmd. De lucht stijgt op, koelt dan af en wordt vervolgens opnieuw verwarmd door de radiator. Een constante lucht en stof verplaatsing. Door vloerverwarming toe te passen in jouw situatie is de luchtverplaatsing geminimaliseerd en zal minder stof verplaatst worden. Dat betekent dus ook minder last van allergieën.

  • Ruimte besparen

Door vloerverwarming zijn radiatoren vaak overbodig en komt er dus flink wat ruimte aan de muren vrij. Dit zorgt voor extra ruimte en rust in jouw interieur.

  • Combineren

Vloerverwarming is goed te combineren met verschillende systemen. Denk hierbij aan een warmtepomp, zonnepanelen of een cv-ketel. Heb je hier vragen over? Neem dan contact met ons op.

  • Onderhoud

Vloerverwarming heeft weinig onderhoud nodig. Dit scheelt weer in de kosten vergeleken met  traditionele radiatoren. Voor onderhoud van de vloerverwarming kun je ook bij ons terecht. Het advies is om eens in de vier jaar de vloerverwarming te onderhouden. Hierdoor worden verstoppingen in de leidingen voorkomen en zal de vloer evenredig warmte blijven afgeven.

Geschikte vloerverwarming voor jouw wensen

M.I.B. Installatietechniek B.V. weet precies welk soort vloerverwarming passend is bij jouw wensen. Er zijn diverse soorten manieren om vloerverwarming te installeren en daar hoort dan ook weer een verschillend kostenplaatje bij. De vloerverwarming kan worden ingefreesd in beton, kan aangelegd worden met Fermacell vloerplaten, er kan gebruik gemaakt worden van krimpnetten en tackerplaten. Er zijn niet alleen mogelijkheden voor in betonvloeren, gelukkig zijn er de afgelopen jaren ook diverse mogelijkheden op de markt gekomen voor op houten ondervloeren.

Vloerverwarming aanleggen, wanneer?

Het fijnste moment om een vloerverwarming te leggen, is natuurlijk tijdens een (vloer-) renovatie, maar kan op ieder moment gedaan worden. Houd wel rekening met de legtijd en de droogtijd van de vloer. De ruimte is op dat moment niet te betreden.

Het aanleggen van vloerverwarming is vaak ook een goed moment om kritisch te kijken naar het achterliggende systeem. Heb je bijvoorbeeld de wens om naast het effectief verwarmen van de ruimte, ook de ruimte te kunnen koelen? Dan is het wellicht een goed moment om over te stappen op een warmtepomp. Deze kan bijvoorbeeld door koud water door de leidingen te pompen ook zorgen voor een koeler klimaat in huis.

Vloerverwarming wordt de laatste jaren vaker gekozen door het bijkomende voordeel van een lagere energierekening. Om deze energierekening zo laag mogelijk te krijgen, is het aanleggen van vloerverwarming dus ook een mooi moment voor een bijpassend systeem. Denk dan dus aan een nieuwe energiezuinige cv-ketel of een warmtepomp.

Welke manier het beste is in jouw situatie, zullen we uitvoerig bespreken met je. We komen dan ook graag bij je langs om de situatie te bekijken en alle mogelijkheden te bespreken. Neem contact met ons op middels ons contactformulier.

Laat hier uw telefoonnummer achter

Wij bellen u binnen 24 uur terug voor het maken van een gratis adviesgesprek bij u thuis of in uw bedrijfsruimte.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld