Cv-ketel vervangen

De cv-ketel is een belangrijk onderdeel van jouw huis. Onderhoud van de cv-ketel en de cv-ketel plaatsen op de juiste manier is dan ook net zo belangrijk. Komt er ineens geen warm water uit de kraan? Doet de verwarming het niet meer? Dan is er een grote kans dat er iets aan de hand is met je cv-ketel. Iedere cv-ketel is weer net even anders en daarom is het niet verstandig om zelf aan de slag te gaan.
Cv-ketel onderhoud, cv-ketel plaatsen en cv-ketel reparatie is specialistisch werk. Wij zijn erkende installateurs en kunnen je dan ook direct voorzien van een passende oplossing. Geeft jouw cv-ketel een storing aan? Neem gerust contact op met ons en we helpen je zo snel mogelijk.

Cv-ketel onderhoud

Cv-ketel onderhoud, waarom eigenlijk? Doorgaans geldt; wat nog werkt, heeft geen aandacht nodig. Echter klopt deze uitspraak niet als het gaat om cv-ketels. Het is verstandig om jaarlijks onderhoud te doen aan de cv-ketel. Er zijn een hoop voordelen die je uit deze kleine investering zal halen.

Bespaar energie met cv-ketel onderhoud

Een cv-ketel heeft energie nodig, in de vorm van gas, om de ketel op te warmen. Deze instelling en afstelling moet gecontroleerd worden om de werking van de ketel te optimaliseren. Dit gebeurt dan ook tijdens het cv-ketelonderhoud. Onze erkende installateur kan precies zien hoeveel gas gebruikt wordt en kan dan ook uitlezen of er meer gas wordt verbruikt dan nodig is. De installateur zal de afstelling weer optimaliseren en dit zal leiden tot minder energieverbruik.

Storingen voorkomen cv-ketel onderhoud

Een cv-ketel bestaat uit een hoop onderdelen. Sommige onderdelen kunnen door slijtage kapotgaan en een storing veroorzaken. Door jaarlijks de cv-ketel te laten controleren, worden de onderdelen die slijtage sporen vertonen al netjes vervangen. Op deze manier wordt de storing van de cv-ketel vermeden en zit jij niet in de kou of zonder warm water.
Een storing voorkomen is natuurlijk altijd goedkoper dan een storing oplossen. Tijdig problemen signaleren is dus weer een voordeel van jaarlijks cv-ketel onderhoud.

Wat we doen bij cv-ketel onderhoud

Nu je de voordelen van cv-ketel onderhoud weet, ben je vast nieuwsgierig hoe een onderhoudsbeurt er dan uitziet. Onze erkende installateur zal langskomen en de cv-ketel onderhouden. Het is prettig als we direct bij de cv-ketel kunnen komen. De installateur zal de cv-ketel controleren door zich te richten op de werking. Door de ketel op te laten warmen kan de installateur direct zien wat er wordt verbruikt en of er instellingen moeten worden aangepast. De cv-ketel zal netjes worden afgesteld.
De installateur zal vervolgens de cv-ketel nalopen op slijtage of defecte onderdelen. In de meeste gevallen kan een slijtage of defect direct worden vervangen en wordt een later probleem vermeden.
Tot slot zal de installateur de cv-ketel nog eens testen en eventueel de laatste afstellingen finetunen. De cv-ketel is daarna weer helemaal klaar voor een nieuw gebruiksjaar.

Vervangen cv-ketel

De meeste cv-ketels hebben een levensduur van 10 tot 15 jaar. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type cv-ketel en de mate van het gebruik. Een goed onderhouden cv-ketel zal langer meegaan, doordat er tijdig slijtage wordt opgemerkt en opgelost.
Soms is het echter een verstandige keuze om een oudere ketel, die nog wel werkt, te vervangen door een nieuwe ketel. Nieuwe cv-ketels worden steeds energiezuiniger en kunnen dus een hoop geld opleveren vergeleken bij een oudere cv-ketel. Op het moment dat wij cv-ketel onderhoud verzorgen en we opmerken dat de cv-ketel beter vervangen kan worden, zullen wij altijd onze eerlijke mening geven.

Plaatsen cv-ketel

Voor het vervangen en het plaatsen van een nieuwe cv-ketel ben je bij M.I.B. Installatietechniek B.V. ook aan het goede adres. We nemen het aankopen en installeren graag voor jou uit handen en zorgen dat alles op de juiste manier wordt geplaatst. Doordat we erkende installateurs zijn, is ook de verzekering direct op orde. Het plaatsen van de cv-ketel is een specialistische klus en moet dan ook gebeuren door een erkend installateur. Wij komen graag bij jou langs op de cv-ketel veilig te plaatsen. Om de cv-ketel ook veilig te blijven gebruiken, adviseren we je om jaarlijks cv-ketel onderhoud te laten doen.

Storing cv-ketel

Het correct plaatsen van de cv-ketel en de juiste cv-ketel onderhoud zorgt ervoor dat de kans op storingen wordt geminimaliseerd. Mocht er onverhoopt toch een storing plaatsvinden, dan kan je ons altijd contacten. We zullen dan een afspraak maken om op kort termijn bij jou langs te komen en te onderzoeken wat het probleem is. Vaak kunnen we op basis van de storingscode, die in geval van storing weergegeven wordt, al zorgen dat we juiste onderdelen in onze bus hebben liggen. Op deze manier wordt de storing zo snel mogelijk verholpen en is er weer snel warmte en warm water in huis. We zullen zo snel mogelijk reageren, want we begrijpen dat warmte en warm water erg belangrijk zijn!

Laat hier uw telefoonnummer achter

Wij bellen u binnen 24 uur terug voor het maken van een gratis adviesgesprek bij u thuis of in uw bedrijfsruimte.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld