Airco plaatsen en onderhoud

Tegenwoordig is er steeds meer vraag naar vaste airco’s in huis. M.I.B. Installatietechniek B.V. helpt je om de juiste airco te kiezen voor jouw ruimte. Wij adviseren, installeren, onderhouden en repareren airconditioning systemen. Onze medewerkers hebben alle kennis die nodig is om duurzaam de juiste temperatuur in huis te behouden.

De juiste airco

Omdat er tegenwoordig meer vraag is naar een airco / airconditioning in huis, is er ook meer aanbod. Laat je door deze keuzes niet afschrikken. Single-split unit of multi-split unit. Een paar termen die je zomaar kan tegenkomen bij jouw zoektocht naar de juiste airco. Wij helpen je graag met het maken van deze keuze en komen bij jou thuis om de situatie te bekijken en een beeld te schetsen van ons advies.

Airco onderhoud

Een airconditioning of airco plaatsen is een investering waar je graag lang van wil genieten. Net als bij je cv-ketel, is het ook belangrijk dat je airco-onderhoud krijgt. Wij raden je aan om minimaal een keer per jaar airco-onderhoud te laten doen. De voordelen van jaarlijks airco-onderhoud zijn de volgende:

  • Juiste werking

Tijdens het onderhoud bekijken en controleren we de airco op de juiste werking. De onderdelen worden uitvoerig onderzocht en waar nodig zullen we de onderdelen vervangen. Een luchtfilter, verdamper en condensor hebben een kortere levensduur dan je apparaat zelf. Zorg er dus voor dat deze tijdig worden vervangen. Dit verlengt de levensduur van de airco en zorgt ervoor dat je lang kan genieten van je aankoop.

  • Energiebesparing

Wanneer er technische gebreken zijn, kan de airco meer energie verbruiken dan nodig is. Door tijdig onderhoud toe te passen, kunnen deze gebreken worden voorkomen en blijft het verbruik van je airco keurig zoals het hoort.

  • Hygiëne airco

Tijdens airco-onderhoud maken wij de airco weer netjes schoon. De airco komt in contact met lucht en vocht en kan daardoor virussen, schimmels en bacteriën verzamelen. Wanneer de airco niet goed wordt onderhouden, kan het dus zijn dat de airco fungeert als verspreider van bovenstaande.

  • Lekdetectie

Zoals hierboven beschreven, komt een airco in aanraking met vocht. Je wilt natuurlijk dat de verwerking van dit vocht op een juiste manier gebeurt. Om lekkages te vermijden, is airco-onderhoud aan te raden. Door de werking van de airco optimaal te behouden, voorkom je dat er lekkages kunnen ontstaan. Lekkages geven uiteindelijk veel meer schade en dus kosten. Met een jaarlijkse airco-onderhoud kan je dit tegengaan.

Airco installatie

M.I.B. Installatietechniek B.V. helpt je bij het maken van de keuze voor de juiste airco en zal het aankopen en installeren ervan uit handen nemen. We komen graag bij je thuis om de situatie en de ruimte te bekijken. Of het nu gaat om een airco voor in de slaapkamer, kantoor, woonkamer of voor een heel gebouw, wij komen met een plan op maat.
Wij zorgen ervoor dat de airco of de airconditioning een energiezuinige en duurzame installatie is. Door de juiste airco voor de juiste ruimte zal je snel kunnen genieten van een aangenaam klimaat met gelijkmatige luchtverdeling. Een tochtvrij systeem met een gelijkmatige lucht- en temperatuurspreiding.

Airco kopen

Het internet staat vol met airco’s en je wil natuurlijk de juiste keuze maken. Heb je online een airco gevonden waarvan je denkt dat dit de beste keuze is? Laat het ons weten! Wij onderzoeken graag met je mee en kunnen ook binnen ons netwerk kijken, of wij de airco wellicht voor een betere prijs kunnen aanschaffen. Daarnaast nemen wij de airco-installatie totaal uit handen. Bij de installatie door M.I.B. Installatietechniek B.V. krijg je ook nog eens garantie op onze werkzaamheden. Een win-winsituatie dus.

Airco reparatie

Heb je een mooi airco systeem hangen, maar werkt deze niet naar behoren? Neem dan contact met ons op. We komen bij je langs om de situatie te bekijken en geven advies over de oplossing. Het is mogelijk dat een onderhoudsbeurt of het vervangen van onderdelen al genoeg is. We proberen altijd eerst te kijken hoe we de airco kunnen repareren. Mochten de kosten hoger zijn dan dat de airco op dat moment nog waard is, dan zullen we dit ook eerlijk aangeven.

Airco vervangen

Soms is het beter om de airco te vervangen. De airco is bijvoorbeeld al wat ouder en het vervangen van de onderdelen zal uiteindelijk meer kosten dan het aanschaffen van een nieuwe airco. Een andere reden om de airco te vervangen, is omdat de airco wat ouder is en daarbij een energievreter. De nieuwe aircosystemen zijn tegenwoordig veel energiezuiniger en de winst van een nieuwe airco is dan ook al snel behaald. We denken graag met je mee!

Airco service en onderhoud

Voor plaatsing en installatie van airco’s, maar ook voor jaarlijks airco-onderhoud ben je bij ons aan het juiste adres. We installeren de airco met garantie op onze werkzaamheden en zorgen ervoor dat de juiste airco geplaatst wordt in de gewenste ruimte voor een optimaal resultaat. Na installatie zijn wij ook inzetbaar voor airco-onderhoud. Bij dit onderhoud zorgen we ervoor dat alles naar behoren werkt en de airco lange tijd kan zorgen voor de optimale leefomstandigheden.

Laat hier uw telefoonnummer achter

Wij bellen u binnen 24 uur terug voor het maken van een gratis adviesgesprek bij u thuis of in uw bedrijfsruimte.

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Accepteer de voorwaarden om door te gaan